Doorgaan naar artikel

Commissie: regels rond werk moeten anders

Geüpdatet op:
Nationale politiek & beleid
Nieuws
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Hans Borstlap en staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) tijdens de presentatie van de commissie Borstlap. - Foto: ANP

Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Hans Borstlap en staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) tijdens de presentatie van de commissie Borstlap. - Foto: ANP

De regels en wetten rond werk moeten radicaal anders. Dat is nodig omdat er steeds meer flexwerkers en zelfstandigen op de arbeidsmarkt zijn.

Dat vindt de commissie Regulering van werk, onder voorzitterschap van Hans Borstlap, die zich in opdracht van verantwoordelijk minister Wouter Koolmees over de huidige situatie boog. Volgens Borstlap moeten alle werkenden, dus ook zelfstandigen, worden verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid en moet er voor iedereen een individueel leer- en ontwikkelbudget komen. “We moeten in Nederland de bakens verzetten. Met de huidige regels kunnen we niet door als je ziet wat op ons afkomt. Er is echt iets aan de hand”, aldus voorzitter Hans Borstlap. “Als we niets doen, krijgen we een clash zoals bij het milieudossier.”

Scheefgroei

De commissie wijst onder meer op de scheefgroei tussen werknemers in vaste dienst en andere werkenden, zoals zelfstandigen (zzp’ers) en flexwerkers. Dat leidt tot enorme inkomensverschillen als je ziek wordt of arbeidsongeschikt. Daarnaast zijn flexwerkers vaak lager geschoold en zijn werkgevers nauwelijks bereid in hen te investeren. Dat moet anders, betoogt Borstlap.

Als we niets doen, krijgen we een clash zoals bij het milieudossier

Borstlap komt met een reeks ‘bouwstenen’. Tijdelijke arbeidsovereenkomsten moeten duurder worden voor de werkgever en tijdelijk werk moet daadwerkelijk tijdelijk zijn, vindt de commissie. Aan de andere kant moeten de lasten voor bedrijven omlaag, bijvoorbeeld bij ziekte of ontslag van een werknemer.

Wildgroei aan contracten

Er moet een eind komen aan de ‘wildgroei’ aan contracten. Borstlap pleit voor drie vormen: arbeidsovereenkomsten voor zelfstandigen, contracten voor werknemers in dienst van een werkgever en overeenkomsten voor werknemers met tijdelijk werk in dienst van een uitzendbureau.

Snel delen

Image
Eric Beukema

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin