Compensatie energiekosten voor mkb laat op zich wachten

04-10 | |
De TEK moet zorgen voor compensatie voor gestegen energiekosten van mkb’ers, meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat). - Foto: ANP
De TEK moet zorgen voor compensatie voor gestegen energiekosten van mkb’ers, meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat). - Foto: ANP

Het kabinet wil mkb-bedrijven tegen hoge energiekosten helpen via de Tegemoetkoming Energiekosten-Regeling (TEK). Het openstellen van deze regeling via uitvoeringsorganisatie RVO.nl kan tot begin 2023 duren.

Veel bedrijven zijn het afgelopen jaar hard getroffen door stijgende energiekosten. De TEK moet zorgen voor compensatie voor deze energiekosten van mkb’ers, meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) aan de Tweede Kamer.

Andere maatregelen vanaf november

De regeling moet voldoen aan Europese staatssteunregels en goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Hierdoor kan het even duren, voordat de regeling van kracht zal zijn. Vanaf november wil het kabinet andere maatregelen gereed hebben om de bedrijfslasten voor ondernemers te verlagen.

Berekening compensatie energiekosten

Voor de compensatie wordt er gekeken naar de omzet en energieverbruik van een ondernemer. De compensatie bestaat uit een deel van de kostenstijging dit jaar en in 2023. Het mkb ontvangt dan steun, hierbij wordt er een maximum per onderneming ingesteld (subsidieplafond).

Van de kleinverbruikersregeling (tijdelijk prijsplafond) kunnen kleinere kantoren, zzp’ers en huishoudens gebruik van maken.

Marktinformatie over energieprijzen zoals van diesel, gas, en elektra vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Sanders
Lisa Sanders Redacteur
Meer over


Beheer