Doorgaan naar artikel

Cono verhoogt oktoberprijs, novemberprijs A-ware stabiel

Foto: Hans Prinsen

Foto: Hans Prinsen

Cono Kaasmakers verhoogt de (voorschot)melkprijs over oktober met 61 cent naar een basisprijs van € 34,45 per 100 kilo. Royal A-ware houdt de melkprijs voor de maand november stabiel.

Beide volgen daarmee het patroon van de betreffende maand. Over september heeft iedereen tot nog toe een hogere melkprijs vastgesteld, over november blijven de meeste prijzen stabiel.

Biologische melkprijs A-ware ook stabiel

Voor Royal A-ware blijft de basisprijs voor november stabiel op € 33,23 per 100 kilo, de maximale melkprijs komt uit op € 38,98 per 100 kilo. Van deze extra prijs bestaat € 4,00 uit premie voor deelname aan de Albert Heijn huismerk-zuivellijn. A-ware houdt ook de biologische melkprijs stabiel, op € 50,11 per 100 kilo. Dat is 41 cent boven de voorschotprijs van EkoHolland voor november. Die is voor de vierde opeenvolgende maand stabiel.

Een overzicht van alle voorschotmelkprijzen vind je op foodagribusiness.nl/markt

Bij Cono-kaasmakers bedraagt de maximale melkprijs over oktober € 38,95 per 100 kilo. Dit is inclusief toeslagen voor weidegang, Vlog en Caring Dairy.

DOC Kaas sterkste stijger

De grootste verhoging van de melkprijs over oktober komt voor rekening van DOC Kaas. Die betaalt, met dank aan moederbedrijf DMK, € 1,07 per 100 kilo meer en komt uit op een maximum van € 35,40 per 100 kilo. Voor november maken DMK en DOC Kaas een pas op de plaats, net zoals FrieslandCampina en A-ware.

Arla Foods

Arla Foods is de grote uitzondering, en maakte ruim een week geleden bekend dat het de melkprijs voor november met een euro wordt verhoogd. Arla heeft in de loop van dit jaar veel achterstand in uitbetaling goedgemaakt ten opzichte van FrieslandCampina, maar blijft nog steeds iets achterlopen.

Voor alle vermelde prijzen geldt dat ze ex btw zijn, bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo en na inhouding van 5 cent per 100 kilo voor ZuivelNL.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin