Coop haalt verkeerd gestempelde eieren terug

Supermarktketen Coop heeft een terugroepactie voor los verkochte scharreleieren met het 3 sterren Beter Leven-keurmerk met een bepaalde eicode.

De terugroepactie, ‘wegens kwaliteitsproblemen’, geldt voor alle THT-data. “Onze leverancier heeft aangegeven dat de eieren niet de juiste THT-datum bevatten.” Klanten die dit product thuis hebben, wordt geadviseerd dit niet meer te consumeren. Ze kunnen het terugbrengen naar de winkel en krijgen dan het aankoopbedrag retour.

Eicode van bedrijf dat brand had gehad

Dat er iets met deze eieren niet klopte, en gemeld aan Coop en de eierhandel in Barneveld die deze eieren had geleverd. De eieren waren geprint met een eicode die correspondeert met een pluimveebedrijf in Barneveld, dat in de nacht van 12 op 13 juni brand had gehad. Na de brand had de pluimveehouder geen eieren meer aan zijn eierhandel geleverd. Toch lagen er deze week nog eieren bij Coop-winkels, met THT-datum 10-08.

Verklaring pakstation

Het pakstation verklaarde tegenover Pluimveehouderij/Boerderij dat het eieren heeft verpakt met een foutieve THT-datum. Het ging om een ‘klein’ artikel dat uitsluitend bij de Coop wordt verkocht. “In de productie is men onterecht de oude voorraad eieren blijven gebruiken van de betreffende eicode.”

Rondeel-stal Vaassen

Coop verkoopt nu scharreleieren met 3 sterren van het Beter Leven-keurmerk van een pluimveeouder in Vaassen. Deze eieren komen uit een scharrelstal die ‘diergericht’ is ontworpen waardoor de eieren wat dierenwelzijn betreft vergelijkbaar zijn met biologische eieren. Daarom kent de Dierenbescherming aan die eieren – net als aan biologische eieren – 3 sterren van het Beter Leven-keurmerk toe.

Deze eieren uit Vaassen worden door dezelfde eierhandelaar aan Coop geleverd.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.