Coöperatie ambachtelijke bakkers neemt belang in Doorb

02-09 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers, Top Bakkers, heeft een minderheidsbelang ingenomen in broodbesteldienst Doorb.

Top Bakkers gaat de producten van de 60 lokale bakkers nu aanbieden op de app van Doorb. Hiermee hopen zij hun consumenten te beiden door gemaksbezorging aan te bieden. De aangesloten bakkers hopen hiermee naast bestaande klanten, ook een nieuwe doelgroep te bereiken.

Het bestelplatform van Doorb is nu twee jaar actief in Nederland. Zij zijn de enige bezorgdienst die dagvers brood aflevert voor het ontbijt. Voor de aansluiting van Top Bakkers waren er 27 bakkers aangesloten bij het platform. De bezorgdienst levert het brood zes dagen in de week voor 7.00 ’s ochtends bij de klant. Doorb werkt met op abonnementsbasis en heeft een omzet van € 96.000 per maand. De dienst is voornamelijk actief in het gebied rondom het Gooi maar hoop binnen drie jaar het bezorggebied uit te breiden naar 100 gemeentes in Nederland.

Top Bakkers richt zich vooralsnog op groothandels, retail, hotellerie, horeca, zorginstellingen en bedrijfscatering. Met deze stap kunnen de aangesloten bakkers ook op een makkelijke manier leveren aan consumenten omdat er geen winkelformule nodig is.

Lees meer over de brood-, meel- en graansector op deze themapagina

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer