Skip to content

Corona blijft probleem bij slachterijen

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Bij Tönnies Fleisch moeten momenteel ze de coronamaatregelen intensiveren. Foto: ANP

Bij Tönnies Fleisch worden de coronamaatregelen geïntensiveerd. Foto: ANP

Het blijft voor slachterijen balanceren op een dun koord in deze coronatijd. Bij de varkensslachterij van Tönnies Fleisch in het Duitse Weißenfels zijn afgelopen twee weken 172 medewerkers positief op corona getest.

Het vleesbedrijf ziet zich daarom genoodzaakt om de coronamaatregelen te intensiveren. Er wordt bijvoorbeeld meer getest. In de afgelopen week zijn al ruim 3.000 mensen getest op corona. Ook zijn er extra quarantainewoningen, waar mensen uit kunnen zieken. Volgens het vleesbedrijf wordt nauw overlegd met het districtsbestuur over maatregelen om verdere verspreiding van het virus te verhinderen.

Voor het lokale bestuur is de situatie ernstig. Het aantal mensen dat positief test op corona stijgt namelijk in het district Burgenlandkreis. De teugels worden aangehaald. Zo wordt de mondmaskerplicht verscherpt. Het dragen van een mondmasker is op alle openbare plaatsen verplicht in Weißenfels en omringende dorpen. Zowel binnen als buiten. Deze maatregelen is tevens getroffen omdat bij de slachterij mensen besmet zijn met corona, schrijft het districtsbestuur.

Sluiting is desastreus

Voor de varkenshouderij in zowel Duitsland als daarbuiten is het van groot belang dat de slachterij open blijft. De varkenshouders kunnen namelijk lang niet alle slachtrijpe varkens kwijt, met veel prijsdruk tot gevolg. De opstopping leidt er weer toe dat zeugenhouders met hun biggen blijven zitten, omdat er onvoldoende meststallen beschikbaar komen om deze op te leggen. In Duitsland wordt tevens opslagregeling voor varkensvlees overwogen.

Snel delen

Kees van Dooren
Kees van Dooren

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin