Skip to content

Corona-steunregelingen toch opnieuw opengesteld

Updated on:
Nationale politiek & beleid
Nieuws
Foto: Canva premium

Foto: Canva

Er komt circa € 1,3 miljard beschikbaar, waarvan het leeuwendeel bedoeld is voor de TVL-regeling.

De overheid stelt opnieuw geld beschikbaar voor ondernemers die geraakt worden door de coronacrisis en de coronamaatregelen. Het gaat onder meer om de landelijke TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten), die wordt opgesteld voor het vierde kwartaal.

Eerder kondigde de overheid aan dat het derde kwartaal het laatste kwartaal was dat ondernemers zich konden melden voor de regeling. Alleen horeca-ondernemers die getroffen worden door nachtsluiting zouden in het laatste kwartaal een deel van hun omzetverlies gecompenseerd kunnen krijgen.

Nieuwe corona-maatregelen

Maar het kabinet laat nu weten toch opnieuw ook voor ondernemers in andere sectoren weer geld beschikbaar te stellen, vanwege de nieuwe corona maatregelen die sinds zaterdag 13 november gelden. Daarvoor wordt een bedrag van circa € 1,3 miljard uitgetrokken, waarvan het leeuwendeel bedoeld is voor de TVL-regeling.

Minimaal 30% omzetverlies

Die regeling is bedoeld voor ondernemers die in het vierde kwartaal van dit jaar minimaal 30% omzetverlies verwachten ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019, of het eerste kwartaal van 2020. Het kabinet laat weten dat de regeling ook toegankelijk is voor ondernemers die nog niet eerder gebruikgemaakt hebben van de TVL. Wanneer de regeling precies wordt opengesteld, hangt af van goedkeuring van de Europese Commissie.

Aparte regeling landbouwbedrijven

Voor landbouwbedrijven is er daarnaast nog een aparte regeling: de regeling Ongedekte Vaste Kosten. Deze subsidieregeling is bedoeld voor grotere land- en tuinbouwbedrijven die al het maximumbedrag aan TVL-steun ontvangen hebben (€ 225.000).

Land- en tuinbouwbedrijven hebben tot nu toe dit jaar ruim € 425 miljoen ontvangen in het kader van de TVL-regeling, zo bleek eerder deze maand uit een overzicht van RVO. De meeste financiële steun ging binnen de landbouw tot zover naar bedrijven die graan, peulvruchten en oliehoudende zaden telen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin