Corona-uitbraak legt fabriek Westcrown plat

De vleesfabriek Westcrown in het Duitse Dissen in Noordrijn-Westalen is na overleg met de autoriteiten stilgelegd wegens een omvangrijke uitbraak van het coronavirus onder het personeel.

Na vorige week uitgevoerde tests stond zondagavond vast dat er van de 280 medewerkers 90 besmet waren geraakt, zo deelt Danish Crown mee. Het Deense concern is samen met het Duitse Westfleisch eigenaar van de fabriek. De partners laten in Dissen elders binnen de concerns geslachte zeugen uitbenen. Danish Crown voert de geslachte zeugen naar Dissen aan uit het Deense Skærbæk. De slacht wordt daar ook voorlopig gestaakt, omdat eerst moet worden gezocht naar andere afnemers.

Alle medewerkers in de slachterijen getest

Westfleisch had maandagmorgen nog geen mededelingen gedaan over de kwestie. Vorige week moest dit concern ook al de slachtbedrijvigheid in de fabriek in Coesfeld in Noordrijn-Westfalen staken wegens een corona-uitbraak. Naar aanleiding daarvan besloot de overheid van de deelstaat alle medewerkers in de slachterijen te laten testen op het virus.

Volgens Danish Crown is het op het ogenblik het belangrijkste dat er voor de medewerkers in Dissen wordt gezorgd.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.