Coronacrisis per saldo positief voor concurrent DSM

02-07-2020 | Laatste update op 23-02 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Biotechconcern Chr. Hansen overweegt de verkoop van zijn segment natuurlijke voedingskleurstoffen. Dat heeft het Deense bedrijf laten weten bij de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal van het boekjaar 2019/20.

De kleurstoffenmakelij past minder goed bij de rest van de portfolio, waarvan de producten gebaseerd op microbiologische en fermentatieve technologie, legt het bedrijf uit. Eind augustus op de kapitaalmarktdag komt Chr. Hansen, concurrent van DSM, met een nieuwe strategie, zo werd aangekondigd.

Effect coronacrisis

Chr. Hansen houdt onverminderd vast aan zijn eerder opgestelde verwachting voor het boekjaar als geheel. Dat wil zeggen dat er een omzetgroei aankomt van 4 tot 6% en een ebit-marge van 29,5%. Het effect van de coronacrisis is voor het concern per saldo positief, oordeelt de directie.

Het segment voedingsbacterieculturen en enzymen groeide in het derde kwartaal het hardst met een omzetplus van 8%, gezondheid en voeding groeide met 12%, terwijl de kleurstoffen het moeten stellen met 1%. De omzet in de eerste negen maanden komt op € 881 miljoen tegen € 855 miljoen een jaar eerder. Het resultaat voor belasting en kredietkosten (ebit) is becijferd op € 250 miljoen: plus 4% ten opzichte van de eerste negen maanden van het voorafgaande jaar.

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur
Meer over


Beheer