Coronavirus in China op Braziliaanse chickenwings

13-08-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Consumenten in de Chinese stad Shenzhen zijn gewaarschuwd om voorzichtig te zijn bij het inkopen van diepgevroren voedingsproducten. De waarschuwing van de lokale autoriteiten komt nadat een monster genomen van een partij kippenvleugeltjes uit Brazilië dat positief testte op het nieuwe coronavirus.

Het monster zou zijn genomen van het oppervlak van het vlees. Eerder bleken testen van oppervlaktemonsters van verpakkingen van zeevruchten in Chinese steden positief te zijn. De partij kippenvlees zou afkomstig zijn van vleesverwerker Aurora Alimentos in de zuidelijke Braziliaanse deelstaat Santa Catarina.

Geen besmettingen

Volgens de verklaring van de lokale autoriteiten zijn de uitslagen van testen bij mensen die mogelijk in contact zijn gekomen met de partij besmet vlees negatief. Ook gerelateerde producten die waren getest, bleken niet te zijn besmet. Desondanks besloten de autoriteiten te waarschuwen voor geïmporteerd diepgevroren voedsel.

De autoriteiten van de stad Yantai in de provincie Shandong waarschuwden dinsdag 11 augustus op Weibo, de Chinese variant van Twitter, dat drie monsters genomen van zeevruchtenverpakkingen coronadeeltjes bleken te bevatten. In een restaurant in de provincie Anhui bleek een verpakking van bevroren garnalen uit Ecuador te zijn besmet, aldus de Chinese staatstelevisie op woensdag 12 augustus.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

ANP Algemeen Nederlands Persbureau


Beheer