Skip to content

Coronavirus kan vleesexport Brazilië boost geven

Updated on:
Handel
Nieuws
Foto: Misset

Foto: Misset

De uitbraak van het coronavirus in China zou de Braziliaanse vleesexport naar het Aziatische land een boost kunnen geven.

Dat stelden de CEO’s van de Braziliaanse slachterijen JBS en BRF tegen internationaal persbureau Reuters.

Topman Lorival Luz van BRF zei dat de uitbraak de vraag naar buitenlands bevroren en verwerkt vlees in China zou kunnen stimuleren vanwege ‘voedselzekerheid-issues’. “Het virus begon vermoedelijk op een markt in China waar levende dieren werden verkocht. Al het BRF-vlees ondergaat veiligheidschecks voordat het wordt geëxporteerd”, aldus Luz. De topman van JBS, Gilberto Tomazoni, zei dat tijdens de sars-uitbraak in 2002, China meer vlees importeerde. De twee directeuren doelden op mogelijke zorgen die ontstaan op de Chinese markt om binnenlands voedsel te consumeren.

‘Piek moet nog komen’

De vleesmarkt wereldwijd, ook Brazilië, profiteert al van meer vraag door Afrikaanse varkenspest. Tomazoni verwacht dat de piek hiervan nog moet komen in 2020.

JBS en de grootste varkensslachterij van China, WH Group, tekenden deze week een deal om de Chinese markt te voorzien van vers rund-, varkens- en pluimveevlees ter waarde van $ 717 miljoen per jaar.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin