Doorgaan naar artikel

Coronavirus nu ook bij vleesverwerkers Oostenrijk

In Duitsland kunnen mensen zich laten testen op het coronavirus na de uitbraak bij een slachterij van Tönnies. - Foto: ANP

In Duitsland kunnen mensen zich laten testen op het coronavirus na de uitbraak bij een slachterij van Tönnies. - Foto: ANP

In Oostenrijk zijn in drie grote vleesverwerkende bedrijven coronagevallen geconstateerd. Twee van de bedrijven liggen niet ver van de Duitse grens.

In totaal twaalf medewerkers zijn positief getest op het coronavirus, bevestigde het crisisteam van de deelstaat Opper-Oostenrijk zondag 5 juli tegen persbureau APA.

Medewerkers worden getest op coronavirus

Er waren zeven gevallen in een slachthuis in het district Ried im Innkreis ten zuiden van de Duitse grens bij Bad Füssing. In het district Braunau, tegenover het Duitse Simbach am Inn waren er twee gevallen, en drie gevallen waren in het district Wels-Land, zo’n 50 kilometer ten zuidoosten van Ried. Andere medewerkers worden zondag nog getest.

Bij de Duitse vleesverwerker Tönnies in Noordrijn-Westfalen testten in juni meer dan 1.400 medewerkers positief op het coronavirus. Het voorval veroorzaakte veel discussie over de werk- en leefomstandigheden van de werknemers die daar werken.

Lees ook: Duitse varkenshouders willen herstart Tönnies

Snel delen

Image
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin