Corteva maakt meer omzet in laatste kwartaal

30-01-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Zaad- en gewasbeschermingsbedrijf Corteva wist de verkopen afgelopen kwartaal op te krikken met 6% naar $ 3 miljard. Dat blijkt uit de financiële cijfers die het bedrijf donderdag presenteerde.

Hoewel het netto-resultaat negatief was (omgerekend -€ 41 miljoen), werden de cijfers positief ontvangen. Het was namelijk een verbetering ten opzichte van vorig jaar (-€ 682 miljoen) en het operationele resultaat was positief (€ 48 miljoen), waar dat vorig jaar nog -€ 66 miljoen was.

Het verkochte volume nam met 6% toe, wat voornamelijk kwam door meer verkoop in Noord-Amerika en de introductie en verkoop van het nieuwe herbicide Enlist.

Gewasbescherming in Noord-Amerika

Over het gehele jaar maakte Corteva een omzet van € 12,5 miljard, tegenover € 13 miljard vorig jaar: een daling van 3%. Over het gehele jaar bracht vooral de gewasbescherming in Noord-Amerika minder omzet, evenals de zaden. De zaadbusiness had te maken met slechte weersomstandigheden in Noord-Amerika, waardoor minder land ingezaaid kon worden. De omzet van de zaden in 2019 was € 6,9 miljard en de omzet van de gewasbeschermingsmiddelen € 5,7 miljard.

Corteva is ontstaan uit de agrarische activiteiten van Dow en Dupont. Vorig jaar werden de drie bedrijven zelfstandig. Corteva is sinds de afsplitsing bezig met een kostenbesparing. Volgens het bedrijf heeft het vorig kwartaal $ 50 miljoen bespaard.

Kloosterman


Beheer