Corteva: minder broeikasgas, meer opbrengst gewas

02-06-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Gewasbeschermingsmiddelen- en zadenbedrijf Corteva wil boeren in staat stellen de emissie van broeikasgassen met 20% te verminderen in 2030 ten opzichte van 2020. Daarnaast wil het boeren helpen de gewasopbrengsten te verhogen met 20%.

Dat zijn twee van de duurzaamheidsdoelen die het bedrijf maandag 1 juni bekendmaakte. Deze twee doelen moeten bereikt worden door het ontwerpen en opschalen van managementsystemen.

Corteva wil daarnaast 25 miljoen boeren training gaan geven over bodemgezondheid, nutriënten- en waterbeheer en productiviteit. In 2030 moeten de productiviteit, het inkomen en duurzame landbouwpraktijk verbeterd zijn bij 500 miljoen kleinschalige boeren.

Betere bodemgezondheid en biodiversiteit

Ook moet de bodemgezondheid op 30 miljoen hectare landbouwgrond verbeterd zijn in 2030. Op 10 miljoen hectare grasland moet de biodiversiteit verbeterd worden.

Binnen het bedrijf moeten onder andere alle verpakkingen over tien jaar recyclebaar of herbruikbaar zijn en moeten alle nieuwe producten in 2025 voldoen aan de duurzaamheidscriteria.

“Onze missie om de hele landbouwsector naar betere, duurzamere resultaten over de hele wereld te leiden, is nu belangrijker dan ooit”, aldus James Collins, CEO van Corteva, in een persbericht. “We geloven dat er geen beter moment is om ons in te zetten om de bron van ons voedsel te beschermen en te behouden, en om onze gemeenschappen te helpen floreren. We steunen degenen die voor ons allemaal zorgen.”

Corteva ontstond vorig jaar door de afsplitsing van de agrarische divisie van chemiebedrijf DowDupont.

Kloosterman


Beheer