Skip to content

Cosun introduceert ingrediënt uit bietenpulp voor vleesvervanger

Cosun Beet Company introduceert een ingrediënt uit suikerbietenpulp dat gebruikt kan worden in vleesvervangers.

Nieuws
Food
Suikerbieten komen bij de fabriek voor verwerking. - Foto: Peter Roek premium

Suikerbieten komen bij de fabriek voor verwerking. - Foto: Peter Roek

Cosun Beet Company introduceert een ingrediënt uit suikerbietenpulp dat gebruikt kan worden in vleesvervangers. Het is een functioneel ingrediënt dat zorgt voor structuur en sappigheid in vleesalternatieven.

Cosun stelt dat het ingrediënt een lage foodprint heeft in vergelijking met andere structuur gevende ingrediënten omdat het gemaakt wordt van lokaal geteelde suikerbieten. Het ingrediënt zou kleurloos en smaakloos, rijk aan voedingsvezels en laag in vet zijn.

De markt voor vlees- en zuivelvervangers heeft al langer de aandacht van Cosun. Zo ontwikkelde het een functioneel eiwitingrediënt uit suikerbietenblad. Dit ingrediënt moet nog goedkeuring krijgen van de Europese autoriteiten om op de markt gebracht te worden. Cosun richtte ook een aparte business unit op, speciaal gericht op plantaardige eiwitten: Cosun Protein. Het nieuwe product uit de suikerbietenpulp is geen eiwitproduct, maar Cosun heeft ook als doel nieuwe toepassingen met bestaande agrarische (rest)stromen te ontwikkelen.

Suikerbietenpulp

CEO Paul Mesters. “Ons bedrijf werkt aan plantaardige oplossingen voor een duurzame, klimaatvriendelijke toekomst. Afval bestaat bij ons niet: we benutten alle zijstromen van onze suikerproductie optimaal. Suikerbietenpulp wordt bijvoorbeeld al gebruikt in papier en als grondstof voor biobased ingrediënten voor cosmetica. Ik ben er trots op dat het nu ook de basis kan vormen voor een plantaardig ingrediënt voor vleesvervangers.”

Lees ook: Marcel van der Vaart (Cosun): ‘Cosun Protein kan groot worden’

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin