Doorgaan naar artikel

Cosun lanceert opvolger Kenniscentrum suiker & voeding

Cosun lanceerde woensdag het nieuwe Cosun Nutrition Center. Het is de opvolger van het Kenniscentrum suiker & voeding. Het nieuwe kenniscentrum richt zich op de plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun, met een focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid

Foto: ANP/Dirk Hol premium

Foto: ANP/Dirk Hol

Cosun lanceerde woensdag het nieuwe Cosun Nutrition Center. Het is de opvolger van het Kenniscentrum suiker & voeding. Het nieuwe kenniscentrum richt zich op de plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun, met een focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Cosun verbreedt zijn aandachtsgebied dus van suiker naar plantaardige grondstoffen. Dat past in de nieuwe strategie waarmee de coöperatie zich meer gaat richten op gezondere en groene producten en ingrediënten.

“Ik vind het mooi dat we, naast suiker, de verbreding opzoeken met de andere producten binnen Cosun, zoals plantaardige eiwitten, aardappelproducten, voedingsvezels en andere plant-based voedingsmiddelen en -ingrediënten”, vertelt Andries Olie, senior manager voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Kennispartner voor professionals

Binnen het Cosun Nutrition Center wordt wetenschappelijke kennis ontwikkeld, vergaard en verspreid. Het centrum wil daarmee een kennispartner worden op het gebied van plant-based producten voor professionals. Het gaat deelnemen in wetenschappelijk onderzoek over plantaardige voeding. De inzichten worden beschikbaar gesteld aan organisaties en vakprofessionals op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. Het centrum wordt ondersteund door een Wetenschappelijke Raad die bestaat uit experts met een deskundigheid op het gebied van voeding, gezondheid, duurzaamheid en communicatie.

Het Kenniscentrum suiker & voeding werd bijna 53 jaar geleden opgericht op initiatief van de suikersector. Het centrum zette zich in voor eerlijke informatie over suiker en voeding.

Lees ook dit interview met Janine Verheesen van het Kenniscentrum suiker & voeding.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin