Skip to content

COV-voorzitter: ‘Nooit meer ophef over dierenwelzijn’

Volgens voorzitter Laurens Hoedemaker van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is er geen plaats meer in de vleesketen voor personen en bedrijven die het dierenwelzijn niet serieus nemen.

Updated on:
Nieuws
Agri
Sustainable food
Er is er geen plaats meer in de vleesketen voor personen en bedrijven die het dierenwelzijn niet serieus nemen. Foto: Canva premium

Er is er geen plaats meer in de vleesketen voor personen en bedrijven die het dierenwelzijn niet serieus nemen. Foto: Canva

Volgens voorzitter Laurens Hoedemaker van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is er geen plaats meer in de vleesketen voor personen en bedrijven die het dierenwelzijn niet serieus nemen. Hij wil nooit meer ophef over dierenwelzijn.

De voorzitter wil niet dat de vee- en vleessector ooit nog het nieuws haalt wegens dierenmishandeling. Hij was daar duidelijk over tijdens de jaarvergadering van zijn vereniging. Voorafgaand aan zijn rede liet hij een filmpje zien van anderhalve minuut. Dit bestond uit beelden van dierenleed op een exportverzamelplek die begin van de week naar buiten kwamen. Ook zaten er oudere beelden tussen waarop te zien is dat varkens worden geschopt en met stroomprikkers bewerkt.

Uitsluiten van foute bedrijven

Na dat filmpje begon Hoedemakers zijn betoog, waar geen woord Spaans bij zat. Hoedemakers: “Als zoiets op jullie bedrijf gebeurt, gooi de verantwoordelijken er uit. Gebeurt zoiets bij een handelaar waar je mee werkt, stop de samenwerking. Doet een boer zoiets, haal daar geen vee meer. Gaat het mis op een verzamelplek, verbreek de relatie met dat bedrijf.” Wat betreft de COV-voorzitter is er geen plaats meer in de vleesketen voor personen en bedrijven die het dierenwelzijn niet serieus nemen.

Dapper en duidelijk

In de zaal zat een divers publiek met natuurlijk COV-leden, maar ook NVWA-medewerkers en vertegenwoordigers van onder meer de veehouderij. De reacties na de oproep van Hoedemaker waren ‘moedig’ en ‘duidelijk.’ Moedig omdat hij tegenover zijn leden zich zo duidelijk durft uit te spreken. Voor de COV is ophef rondom dierenwelzijn overigens al langer een thema, blijkt uit het bestaan van een gedragscode.

Lees ook: Kamer wil harder ingrijpen bij misstanden dierenwelzijn

Snel delen

Kees van Dooren
Kees van Dooren

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin