Cranswick ziet omzet fors toenemen

25-11-2020 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Het Britse varkens- en kipbedrijf Cranswick heeft in het halfjaar tot eind september de omzet met 21% zien toenemen naar € 1,05 miljard. De winst nam met ruim 30% toe naar € 68 miljoen.

Cranswick spreekt van ‘een buitengewoon robuuste vraag door het overstappen op thuis koken’. Een kort geleden in gebruikgenomen grote kippenfabriek in Oost-Engeland kon een belangrijke bijdrage leveren, reden voor Cranswick om de capaciteit daar nu al verder op te voeren. Ook wordt flink geïnvesteerd in een baconfabriek in Hull. Het bedrijf heeft de medewerkers van alle fabrieken een bonus van € 560 toegekend vanwege hun inzet rond de coronacrisis.

Voorbereidingen voor brexit

Cranswick, één van de grootste vleesbedrijven in het VK, meldt verder dat de voorbereidingen voor brexit in het hele bedrijf goed op weg zijn. “De aanhoudende onzekerheid over de aard van het Britse vertrek uit de EU en of er een handelsakkoord komt, versterkt de onzekerheid binnen onze leverketen en bij onze afnemers. We blijven de risico’s actief managen en plannen maken om de gevolgen van extra brexit-tarieven en kosten op te vangen.”

Lees meer over brexit en de gevolgen voor de agrifoodhandel op deze themapagina

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer