Doorgaan naar artikel

Crisis kost Britse melkveehouders € 31 miljoen

Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Foto: Fotopersbureau Dijkstra

De coronacrisis heeft de Britse melkveehouders in de maanden april en mei ruim € 31 miljoen gekost, schat het zuivelschap AHDB Dairy.

De grootste verliespost komt door de plotselinge verlaging van de melkprijzen, terwijl boeren ook geld missen door het gedwongen verlagen van de productie. Begin april moesten boeren ook rond een miljoen liter melk laten weglopen omdat er geen verwerking beschikbaar was.

Grootste schade in Wales

De grootste schade wordt gemeld uit Wales, waar melkveehouders gemiddeld € 6.800 aan inkomsten zijn misgelopen. In Engeland, dat veel meer melkveehouders telt, komt het inkomensverlies op gemiddeld € 4.600. Boeren kunnen voor een deel van de verliezen aanspraak maken op crisisregelingen van de landsregeringen, benadrukt AHDB Dairy.

Britse melkveehouders die in april en mei meer dan 25% inkomensverlies hebben geleden kunnen in aanmerking komen voor maximaal € 11.200 steun om 70% van het verlies te dekken. Doel van die regelingen is de melkbevoorrading op peil te houden en te voorkomen dat de welzijn van de dieren in het gevaar komt.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin