Skip to content

CropEnergies wil meer alcohol produceren

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

CropEnergies gaat versterkt neutrale alcohol produceren in plaats van bio-ethanol voor motorbrandstofdoeleinden. De Duitse onderneming, dochterbedrijf van bietenverwerker en voedingsfabrikant Südzucker doet dit, om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan desinfecterende middelen in verband met het coronavirus.

Alcohol is een belangrijk bestanddeel van bijvoorbeeld virusdodende handspray, een product dat in de reguliere handel nauwelijks tot niet meer verkrijgbaar is.

CropEnergies doet een beroep op het ministerie van financiën in Berlijn, om daarvoor de fiscale ruimte te creëren. De alcoholaccijns vormt nu een horde bij de opvoering van de productie.

Belemmeringen bij het personenverkeer in de EU is verder ook niet bevorderlijk bij het gaande houden van de productie, waarschuwt CropEnergies de regeringen. Zo dreigen in België de onderhoudswerkzaamheden aan de fabriek in Wanze in het gedrang te komen, omdat de Zuiderburen een uitgangsverbod hebben ingesteld.

CropEnergies maakt normaal gesproken zo’n 150.000 ton kubieke meter pure neutrale alcohol per jaar. Dat is niet alleen een grondstof voor de drankenindustrie, maar ook voor de farmaceutische industrie en producenten van cosmetica. De productiecapaciteit voor bio-ethanol is goed voor 1,3 miljoen kubieke meter.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin