CropLife Europe gaat breder lobbyen dan chemie

07-01 | Laatste update op 08-02 | |
Foto: Canva en CropLife Europe
Foto: Canva en CropLife Europe

De European Crop Protection Association (ECPA) gaat verder als CropLife Europe en gaat breder lobbyen dan alleen gewasbeschermingsmiddelen om verduurzaming van de landbouw te realiseren.

Dus voortaan focust de organisatie zich ook op digitale data-oplossingen, precisielandbouw, biotech-innovaties bij planten, zoals Crispr-Cas en groene gewasbeschermingsmiddelen.

Transitie naar duurame landbouw

De reden om breder te gaan lobbyen is dat de EU-politici en overheden steeds meer roepen om een transitie naar een duurzamere landbouw. “Wij geloven dat het duurzaam produceren van voldoende voedsel niet kan worden bereikt door simpelweg gewasbeschermingsmiddelen te verbieden, zonder daarvoor alternatieven te hebben. Met nieuwe, betere oplossingen en geavanceerde technologie is het wel mogelijk voedsel te produceren met minder hulpbronnen. Dat proces moeten we versnellen”, aldus Géraldine Kutas, directeur-generaal van CropLife Europe. Daartoe zullen de leden van CropLife Europe blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling, waarbij ze hun focus op innovatie uitbreiden.

Green Deal

CropLife ziet de Green Deal niet als een bedreiging, maar als een kans. “De Green Deal van de Europese Commissie is een echte gamechanger”, zegt de nieuw aangestelde voorzitter van de vereniging Livio Tedeschi (BASF) van CropLife Europe. “Samen met de EU Farm to Fork-strategie en de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030 biedt het een geweldige kans om te zorgen voor duurzamere landbouw. We willen dat onze industrie deel uitmaakt van de oplossing die zal helpen bij het realiseren van de EU Green Deal.”

Knuivers
Martijn Knuivers RedacteurBeheer