Dalende prijs door groot aanbod blankvlees

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Zoals de voorgaande weken de afzet verliep, blijft de blankvleessector een moeilijke tijd doormaken.

Er is een te groot volume kalveren voor de zeer terughoudende vraag naar kalfsvlees. In de grote afzetlanden voor Nederlands kalfsvlees zijn nog steeds strenge regels door corona. Versoepelingen worden niet eerder verwacht dan begin mei. Tot die tijd verwachten slachterijen weinig bewegingen in de afzet. Vooral de situatie in Duitsland is zorgwekkend. In Italië is het iets beter, ondanks dat ook daar nog scherpe maatregelen zijn. In Frankrijk is er een lockdown tot begin mei. In dat land profiteert men echter nog steeds van een krap aanbod van blank kalfsvlees en kan men de prijzen redelijk op peil houden. Hier in Nederland zakken de prijzen met 5 cent tot € 3,85 tot € 3,98, exclusief btw.

Slecht vooruitzicht

Gezien de omstandigheden blijft de prijsdaling nog redelijk beperkt. Ook voor de komende week verwachten slachterijen nog een zeer moeizame markt met kans op een verdere prijsdaling van de prijzen.

Prognose: verder dalende prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.