Dalende prijs op nuka-markt

02-08 | |
Foto: Van Assendelft Fotografie
Foto: Van Assendelft Fotografie

De markt voor nuchtere kalveren laat al wekenlang een stabiel beeld zien. Deze week was er echter een trendbreuk met naar verwachting een dalende tendens in de komende drie weken.

Na een lange tijd van stabiele prijzen daalden de nuka-prijzen deze week. Dat geldt voor alle categorieën. De notering deze week in Purmerend voor de roodbonte en zwartbonte stier- en vaarskalveren was € 5 lager, voor de Belgisch Witblauwen was het € 10 lager.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteerde € 130 en een stierkalf 50% Belgisch Blauw van extra kwaliteit kwam uit op € 305.

Moeizame verkoop

In de zomerperiode verloopt de rundvleesverkoop en veehandel altijd moeizaam. Dat leidt in het algemeen tot een dalende markttrend. Niet alleen bij nuka’s, maar ook bij slachtkoeien en schapen.

Aanvoer Purmerend

Nuka’s zijn nog steeds aan prijs in vergelijking met vorig jaar en de vraag vanuit de vleeskalverhouderij is beperkt. Deze week lag de aanvoer op de veemarkt van Purmerend met 550 nuchtere kalveren op hetzelfde niveau als vorige week. Maar in het algemeen is het opvallend dat het nuka-aanbod op alle veemarkten krapper is dan vorige jaren. Waarschijnlijk omdat er minder koeien zijn.

Duitsland

In Duitsland zijn de nuka-noteringen deze week nog stabiel, de verwachting is wel een dalende tendens komende weken.

Prognose: dalend.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beekman
Janet Beekman Freelance redacteur
Meer over


Beheer