Doorgaan naar artikel

Danish Crown blij met verbod op gebruik uitzendkrachten

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

Danish Crown volgt het voorbeeld van de concurrenten Tönnies en Westfleisch en wil het tewerkstellingsysteem van het slachterijpersoneel in Duitsland op basis van uitzendkrachten snel beëindigen.

Het concern is blij met de plannen van de Duitse regering om een verbod in te voeren op het gebruik van uitzendkrachten en schijn-zelfstandigen in de vleesindustrie. Eind dit jaar wil het Deense concern zelf een punt zetten achter het gewraakte personeelsbeleid, dat vooral steunt op vaak onder armoedige omstandigheden gehuisveste Oost-Europese arbeidsmigranten.

Snel wetten opstellen

Concernchef operaties (COO) Preben Sunke hoopt dat de regering snel wetten opstelt ‘die definitief breken met dit systeem, dat onze branche een afschrikwekkend image heeft bezorgd.’ Volgens hem had de Duitse branche als geheel al eerder zelf initiatieven moeten nemen op dit gebied en hij betreurt dat het er niet van gekomen is. “Die kans hebben we verspeeld,” aldus Sunke.

De twee andere grote Duitse slachters, Tönnies en Westfleisch, hebben de afgelopen weken ook al initiatieven aangekondigd om het in opspraak geraakte tewerkstellingssysteem in hun bedrijven op de schop te willen nemen.

Reductie personeel

In thuisland Denemarken werkt Danish Crown niet met losse krachten maar met contracten die het wel mogelijk maken flexibel met de capaciteit om te gaan. In de varkensslachterij in het Duitse Essen/Oldenburg is de helft van de medewerkers echter niet aangesteld door Danish Crown zelf maar door bemiddelaars. Al het komend najaar mikt het bedrijf op een reductie naar 25% van het personeel. In totaal beschikt Danish Crown in Duitsland over drie slachterijen, drie vleeswarenfabrieken en twee uitsnijlocaties met opgeteld 3500 medewerkers.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin