Doorgaan naar artikel

Danish Crown bouwt grote baconfabriek in Engeland

Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

Danish Crown gaat een grote baconfabriek bouwen in Rochdale in Midden-Engeland. De fabriek krijgt een capaciteit van ruim 900 ton bacon en ‘gammon’, een soort hamschijf, per week. Het project komt tegemoet aan de vraag naar bacon en vergt een investering van € 115 miljoen. De fabriek zal aan 300 mensen werk bieden.

Danish Crown wil met de fabriek ‘Britse klanten kwalitatieve, traceerbare varkensvleesproducten leveren die op een meer duurzame manier zijn geproduceerd’.

Het productieproces in de fabriek, die in de tweede helft van 2023 moet gaan draaien, wordt in grote mate geautomatiseerd. Verder zal de fabriek draaien op 100% hernieuwbare energie en wordt de opgewekte hitte hergebruikt voor de kantoren en warmwatervoorziening.

Concurrentie met Nederland

Danish Crown exporteert al naar het Verenigd Koninkrijk sinds 1887 en is inmiddels een van de grootste exporteurs van varkensvlees naar de Britse markt. Denemarken concurreert op dat vlak vooral met Nederland, dat voor sommige producten de toppositie inneemt. De investering van Danish Crown betekent ook de eerste productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk in 3 jaar tijd, sinds de verkoop van dochterbedrijf Tulip aan het Amerikaanse Pilgrim’s.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin