Doorgaan naar artikel

Danish Crown hervat slacht na twee weken

Foto: ANP

Foto: ANP

De slachterij van Danish Crown in Ringsted kan vrijdag 21 augustus weer gaan draaien. Dat laat het Deense vleesconcern donderdag weten.

De slachterij in het oosten van Denemarken heeft twee weken plat gelegen wegens een groot aantal coronabesmettingen onder het personeel. De afgelopen weken is een intensief testprogramma afgewerkt. Maandag werden in het kader daarvan 576 medewerkers getest. Dat leverde twee nieuwe gevallen op. In totaal zijn drie testrondes uitgevoerd.

Weer veilig aan het werk

Volgens fabrieksdirecteur Per Laursen is ‘met alle duidelijkheid aangetoond dat het juist was om een derde testronde te doen, voordat de slachtlijnen weer kunnen worden opgestart’. De medewerkers kunnen nu weer veilig naar hun werk, meent hij. De komende week zullen alle medewerkers nogmaals twee keer worden getest. Daarna nog een keer per week.

Testprogramma’s ook op andere locaties

Danish Crown is van plan eenzelfde programma op te zetten voor de overige fabrieken in het thuisland. Ringsted behoort met normaal 35.000 varkens per week tot de middelgrote slachterijen van het concern.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin