Doorgaan naar artikel

Danish Crown legt vleesproductie in China stil

Het hoofdkantoor van Danish Crown in Randers, Denemarken. - Foto: Danish Crown

Het hoofdkantoor van Danish Crown in Randers, Denemarken. - Foto: Danish Crown

Een combinatie van de gevolgen van het Corona-virus en de viering van het Chinese nieuwjaar dwingt Danish Crown ertoe de productie in zijn vleesfabriek in China tot maandag 3 februari te onderbreken.

Door de nieuwjaarsviering draaide de fabriek, die een halfjaar geleden in bedrijf is gesteld, al op een lager pitje dan normaal. Door de quarantainemaatregelen van de overheid om de virusbesmettingen te beperken, ziet het Deense vleesconcern echter helemaal geen kans meer om de productie voort te zetten, bevestigt het bedrijf op navraag van dagblad Jyllands-Posten. “Een deel van het personeel was in verband met het Chinese nieuwjaar op reis gegaan en mag door de quarantaine pas na veertien dagen na terugkomst weer naar het werk,” verklaart het concern.

Nieuwjaarsvakantie verlengd

Bijkomend aspect is dat de overheid wegens de virusuitbraak de nieuwjaarsvakanties heeft verlengd. Het achtergebleven personeel kan daardoor niet werken zonder met de Chinese arbeidstijdenwetgeving in conflict te komen.

Vleesafzet lijdt niet

Volgens Danish Crown zijn er nog geen tekenen dat de vleesafzet onder de situatie te lijden heeft. In de nieuwjaarsperiode ligt de afzet sowieso al min of meer stil, maar dat heeft dus niets te maken met het Corona-virus, aldus het concern.

De fabriek staat in Pinghu bij Sjanghai en heeft een capaciteit voor de productie van 14.000 ton vers vlees en vleeswaren per jaar. De grondstof haalt het concern uit thuisland Denemarken.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin