Doorgaan naar artikel

Danish Crown schaft quotering varkensleveranties af

Danish Crown slachtte in januari 1,13 miljoen varkens in zijn zeven Deense slachterijen. - Foto: Canva

Danish Crown slachtte in januari 1,13 miljoen varkens in zijn zeven Deense slachterijen. - Foto: Canva

Varkensslachterij Danish Crown is de capaciteitsproblemen te boven en schaft de quotering voor zijn leveranciers op de Deense thuismarkt per 15 maart weer af.

Het concern kreeg sinds de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland meer varkens te verwerken dan het aan kon en voerde daarom in november een B-prijs in voor leveranciers die meer aanboden dan normaal. Tevens kwamen nieuwe leveranciers op een wachtlijst.

11% meer varkens

Van 1 oktober tot 31 januari kreeg Danish Crown 11% meer varkens dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vlak voor de jaarwisseling stonden 300.000 slachtrijpe varkens in de stallen waarvoor de capaciteit in de slachterijen ontbrak, zo blijkt uit door het concern verstrekte informatie. Dat aantal komt neer op het aanbod in een normale week. Half maart is de achterstand weggewerkt. Het aantal slachterijmedewerkers is uitgebreid met 500. Nieuwe leveranciers zijn straks in principe weer welkom.

Danish Crown slachtte in januari dit jaar tegen de 1,13 miljoen varkens in zijn zeven Deense slachterijen. In 2020 waren dat er 12,6 miljoen tegen 12,45 miljoen in 2019. Vorig jaar kwam een eind aan enkele jaren met een duidelijk dalende lijn.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin