Doorgaan naar artikel

Danone investeert in ‘diervrije zuivel’ van Imagindairy

Zuivel- en voedingsbedrijf Danone investeert in het bedrijf Imagindairy. Deze Israëlische onderneming maakt zuiveleiwitten met behulp van precisiefermentatie.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: ANP / MAXIM SHIPENKOV premium

Foto: ANP / MAXIM SHIPENKOV

Zuivel- en voedingsbedrijf Danone investeert in het bedrijf Imagindairy. Deze Israëlische onderneming maakt zuiveleiwitten met behulp van precisiefermentatie. Onlangs trok het zuivelbedrijf al $ 2 miljoen uit voor het eveneens Israëlische bedrijf Wilk. Dat maakt componenten van moedermelk voor babyvoeding met behulp van precisiefermentatie. Het is niet bekend welk bedrag het in Imagindairy steekt.

Danone is al langer actief in plantaardige zuivelalternatieven, onder andere met de merken Silk (Verenigde Staten) en Alpro (Europa). De recente investeringen in Imagindairy en Wilk tonen de interesse van het voedingsconcern in precisiefermentatie om zuiveleiwitten mee te maken.

Strategische en operationele ondersteuning

Imagindairy werd opgericht in 2020 en heeft sindsdien $ 28 miljoen aan kapitaal opgehaald. Het heeft als doel om eerst beta-lactoglobuline (wei-eiwit) op de markt te brengen, maar werkt tegelijkertijd aan andere melkeiwitten. Over de investering en samenwerking met Danone zegt het bedrijf: ‘Imagindairy is verheugd om samen te werken met Danone Manifesto Ventures, dat strategische en operationele ondersteuning biedt om onze groei en ons vermogen om diervrije zuivelproducten te realiseren te versnellen. We geloven dat dit partnerschap de weg zal effenen voor toekomstige samenwerkingen met Danone, terwijl we samen potentiële zakelijke toepassingen verkennen.’

Wachten op markttoelating

Andere grote zuivelbedrijven, zoals Fonterra, FrieslandCampina en Bel Group houden zich ook bezig met precisiefermentatie. Markttoelating van producten gemaakt met deze technologie zal in Europa nog een tijd op zich laten wachten. In de Verenigde Staten en Singapore zijn enkele producten wel al toegelaten. Ook Israël gaf recent goedkeuring voor het op de markt brengen van producten met melkeiwitten van het bedrijf Remilk.

Lees ook: Micro-organismen als nieuwe fabriekjes van melkeiwitten

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin