Skip to content

Danone investeert in speciaalvoeding China

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Danone gaat € 100 miljoen investeren in haar Specialized Nutrition-activiteiten in China.

Dat geld gaat naar een open-science onderzoekscentrum in Shanghai, de acquisitie van Chinese fabrikanten van babyvoeding en uitbreiding van de productie van voeding voor speciale medische doeleinden. In dat verband neemt Danone Murray Goulburn Dairy in Qingdao over van Saputo Australia, waarmee het Franse bedrijf haar eerste fabriek voor babymelk in China verwerft.

Infant Milk Formula

“Deze investeringen stellen de onderneming in staat om zijn aanbod aan voedingsproducten en -diensten die zijn afgestemd op de Chinese gezondheidsbehoeften, tradities en smaken uit te breiden”, aldus Danone. Het bedrijf heeft voor zijn babyvoedingactiviteiten ook de BCorp-certificering ontvangen.

Véronique Penchienati-Bosetta, in de raad van bestuur verantwoordelijk voor Specialized Nutrition: “We dienen de belangen van de mensen in China nu zo’n dertig jaar, zowel voor babyvoeding als voeding voor zieken en ouderen. De investeringen laten nog eens zien dat Danone gelooft in het groeipotentieel op lange termijn van de Infant Milk Formula en medische voedingsmarkt in China en in de kracht van voeding om de menselijke gezondheid positie te beïnvloeden.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin