Doorgaan naar artikel

Danone komt bioboeren VS tegemoet

Het nieuws komt maanden na publieke en politieke druk op Danone.

Geüpdatet op:
Nieuws
Sustainable food
Foto: Canva

Foto: Canva

Bijna negentig Amerikaanse biologische melkveehouders, die eerder dit jaar door Horizon Organic (een dochterbedrijf van Danone) de wacht werden aangezegd, krijgen een verlenging van hun contract met zes maanden.

Ook ontvangen ze financiële ondersteuning en toegang tot financiële adviseurs in hun zoektocht naar een nieuwe afnemer. Dat meldt de Times Union. Het nieuws komt maanden na publieke en politieke druk op Danone. De verontwaardiging was groot toen Horizon Organic bekendmaakte de melk van de relatief kleine biologische melkveebedrijven in het noordoosten van de Verenigde Staten om logistieke redenen niet langer te willen afnemen.

Oplossing voor logistieke problemen

Getroffen melkveebedrijven hebben nu tot februari 2023 de tijd om een nieuwe afnemer te vinden. Ook krijgen de leveranciers een extra som geld mee over het volume melk dat ze gedurende de laatste zes maanden van hun contract leveren.

Niet alle politici lijken genoegen te nemen met de zes maanden respijt. Danone geeft aan samen met overheden oplossingen te willen zoeken voor logistieke problemen in regio’s zonder zuivelfabrieken. Ook vanuit de overheid gaan stemmen op om samen tot een oplossing te komen. Mogelijk biedt cofinanciering vanuit de overheid of een tegemoetkoming in transportkosten een oplossing.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin