Doorgaan naar artikel

Danone wil activiteiten in Rusland afstoten

Zuivel- en voedingsbedrijf Danone wil zijn zuivel- en plantaardige activiteiten in Rusland afstoten.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: ANP premium

Foto: ANP

Zuivel- en voedingsbedrijf Danone wil zijn zuivel- en plantaardige activiteiten in Rusland afstoten. De verkoop van de tak zou kunnen leiden tot een afschrijving van maximaal € 1 miljard. De activiteiten in het land waren in de eerste negen maanden van 2022 goed voor ongeveer 5% van de netto-omzet van Danone.

Het bedrijf schortte investeringen in Rusland al op nadat de oorlog in Oekraïne begon in februari. Veel Westerse multinationals vertrokken uit Rusland, maar veel voedselbedrijven behielden er een aantal activiteiten met het argument de bevolking te blijven voeden. Eerder dit jaar verdedigde de CEO van Danone het voortzetten van de activiteiten in Rusland nog door te zeggen dat het bedrijf een verantwoordelijkheid had tegenover de mensen die het voedt, de boeren die het bedrijf van melk voorzien en de vele andere die van Danone afhankelijk zijn.

Nu maakt het bedrijf dan toch de keuze grotendeels uit Rusland te vertrekken. “Danone is van mening dat dit de beste optie is om lokale bedrijfscontinuïteit op de lange termijn te garanderen, voor zijn werknemers, consumenten en partners”, zei lichtte het bedrijf zijn stap toe.

Niet volledig vertrek

Volgens persbureau Bloomberg is Danone de maker van het belangrijkste zuivelmerk in het land, Prostokvashino. Het onderdeel is het grootste zuivelbedrijf van Rusland, met 12 productielocaties en 8.000 medewerkers.

De verkoop van de activiteiten zou niet betekenen dat de onderneming volledig uit Rusland zou vertrekken. Het blijft er actief in babyvoeding.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin