Doorgaan naar artikel

Danone wil fabriek in Spanje sluiten

Danone wil een fabriek voor kaas en verse zuiveltoetjes in het Noord-Spaanse Salas sluiten. Daarmee komen 80 directe banen op de tocht te staan.

Foto: ANP

Foto: ANP

Danone wil een fabriek voor kaas en verse zuiveltoetjes in het Noord-Spaanse Salas sluiten. Daarmee komen 80 directe banen op de tocht te staan. Danone praat wel met investeerders die de vestiging zouden willen overnemen.

Danone is bezig met een ingrijpende rationalisering waarbij producten en vestigingen die niet voldoende bijdragen aan de winst worden geschrapt. ‘De sluiting maakt daar deel van uit in het kader van het reduceren van de capaciteit en het concentreren van volumes teneinde het voortbestaan van de merken te verzekeren’, aldus een verklaring.

Danone is ruim honderd jaar geleden als yoghurtbedrijfje opgericht in Barcelona en begon pas tien jaar later in Frankrijk. Het bedrijf heeft nog altijd 2.000 werknemers in Spanje dat ook één van haar belangrijkste markten is. In het kader van de reorganisatie wordt wel geïnvesteerd in een fabriek in de nabijheid van Barcelona. Dat wordt ook de eerste fabriek in Europa waar Danone zowel conventionele zuivel als plantaardige producten gaat maken.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin