Skip to content

Darigold gaat zuivel aanbieden via GDT

Darigold biedt vanaf juni 2023 mageremelkpoeder aan op de Nieuw-Zeelandse Global Dairy Trade.

Darigold GDT

Op zowel de binnenlandse als de buitenlandse markten wil Darigold uitbreiden. Foto: Canva

Het Amerikaanse Darigold biedt vanaf juni 2023 mageremelkpoeder aan op de Nieuw-Zeelandse Global Dairy Trade (GDT).

Dat melden de bedrijven in een gezamenlijk persbericht. De zuivelondernemer is een van de grootste verwerkers in de Verenigde Staten met een jaarlijkse melkaanvoer van ruim 4,5 miljoen ton per jaar. Meer dan 40% van de zuivelproductie is bestemd voor het buitenland, met als belangrijkste afnemer Mexico.

Op zowel de binnenlandse als de buitenlandse markten wil Darigold uitbreiden. Het bouwt daarvoor een nieuwe productielocatie met een verwachte verwerkingscapaciteit van 3.600 ton melk per dag. Als deze in 2024 gerealiseerd is, wil Darigold meer zuivelproducten via Global Dairy Trade aanbieden.

Darigold in top 25 zuivelverwerkers in VS

Voor GDT is het een belangrijke stap om op globaal niveau aanbieders aan zich te binden en het belangrijkste platform voor de zuivelhandel te worden. Darigold verwerkt melk van ongeveer 350 melkveebedrijven op elf productielocaties en behoort tot de top 25 zuivelverwerkers in de VS. GDT, opgericht in 2008, verhandeld meer dan 600.000 ton aan zuivelproducten per jaar en is eigendom van de European Energy Exchange AG (EEX), Fonterra en New Zealand Exchange (NZX).

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin