Skip to content

Darling Ingredients zet verder in op duurzaamheid

Darling Ingredients maakt zijn duurzaamheidsplannen bekend.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Afbeelding: www.darlingii.com

Afbeelding: www.darlingii.com

Darling Ingredients heeft zijn duurzaamheidsplannen bekendgemaakt en wil in 2025 onder andere het eigen water- en energieverbruik met 5% laten dalen.

Met deze klimaatplannen wil het bedrijf voldoen aan de ESG-richtlijnen (Envoironmental, Social and Goverance). De plannen werken toe naar het uiteindelijke doel om in 2050 netto geen broeikasgassen uit te stoten en een duurzaam waterverbruiksysteem binnen het eigen bedrijf. Daarnaast neemt het gebruik van herbruikbare brandstoffen in de komende jaren toe met 150%. De plannen gaan volgens Darling Ingredients hand in hand met de wensen van de aandeelhouders en de omzet van het bedrijf. Ze zijn ervan overtuigd dat de omzet op de langere termijn verbetert naarmate de duurzaamheidsdoelstellingen worden behaald.

Duurzame proteïne- en vetproducten

Darling Ingredients is de wereldleider als het gaat om de productie van ingrediënten, met name in de duurzame proteïne- en vetproducten. Het maakt gebruik van voedselresten en verwerken dat tot specialistische ingrediënten zoals vetten geschikt voor (dier)voeding, dierlijke proteïnen en gehydrolyseerd collageen. In 2021 werd het bedrijf uitgeroepen tot een van de vijftig leiders op het gebied van duurzaamheid door Bloomberg en TBH Media Group.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin