Doorgaan naar artikel

Data geeft inzicht in houdbaarheid verse producten

Maersk wil de nog te ontwikkelen tool gebruiken om hun klanten meer inzicht te geven in de vracht. Foto: ANP premium

Maersk wil de nog te ontwikkelen tool gebruiken om hun klanten meer inzicht te geven in de vracht. Foto: ANP

Onderzoek van Wageningen Universiteit Research (WUR) en Maersk moet leiden tot het accurater voorspellen van de houdbaarheid van vers producten.

In dit nieuwe project wordt gekeken of er een voorspellingsmodel kan worden ontwikkeld, zodat er minder vers voedsel wordt weggegooid. Nu wordt wereldwijd 13% van alle verse producten weggegooid. In het project wordt gebruiktgemaakt van een ‘Digital Twin’. Dat is een digitale voorstelling van een echt product en die zich ook zo gedraagt. Door de resultaten van het echte product te vergelijken met die uit de simulaties hopen de onderzoekers uiteindelijk een betere inschatting te maken van de houdbaarheid van verschillende vers producten.

Meer inzicht geven in de vracht

Aan het project werken ook nog dertien partners uit de hele keten mee die data delen om een realistische Digital Twin te kunnen maken. Maersk wil de nog te ontwikkelen tool gebruiken om hun klanten meer inzicht te geven in de vracht. Dat doen ze nu al met Captain Peter, waarmee de klant door middel van camera’s de goederen in de gaten kan houden.

Maersk

Maersk is een Deense onderneming met als belangrijkste lijn Maersk Line, de grootste containerrederij ter wereld. In 2020 had het bedrijf een omzet van € 34 miljard en ruim 80.000 medewerkers. In 2005 kreeg Maersk voet aan de grond in Nederland door de overname van Royal P&O Nedloyd.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin