Doorgaan naar artikel

DCA verlaagt Beursprijs met terugwerkende kracht

Foto: Bert Jansen

Foto: Bert Jansen

DCA heeft zijn Beursprijs 2.0 woensdag 8 april alsnog naar beneden bijgesteld. De notering voor de lopende week, week 15, bedraagt € 1,72 per kilo geslacht gewicht. Een stuiver lager dan vorige week. De prijs voor levend gewicht gaat van € 1,42 naar € 1,38 per kilo.

Bij het bekendmaken van de notering afgelopen vrijdag liet de noteringscommissie de prijs aanvankelijk onveranderd op € 1,77 per kilo geslacht gewicht, maar maakte daarbij wel het voorbehoud dat de prijs nog kon worden aangepast als daar aanleiding toe zou zijn. De stroeve vleesafzet door de coronamaatregelen en de uitval van een slachtdag volgende week door Pasen komen volgens DCA ongelukkig samen en voeren de druk op de varkensprijs op.

Notering achteraf gecorrigeerd

Toen woensdag een aantal Nederlandse slachterijnoteringen € 0,05 tot € 0,08 omlaag gingen, heeft DCA op advies van het prijspanel besloten de notering achteraf te corrigeren. De DCA Beursprijs 2.0 voor geslachte varkens daalt met 5 cent tot € 1,72 per kilo. De prijs van levende varkens daalt met 4 cent tot € 1,38 per kilo.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin