De Heus koopt veevoerbedrijf in Polen

07-07-2020 | |
Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

Voerconcern De Heus groeit verder in Polen met de overname van mengvoerbedrijf Golpasz.

De Heus heeft een overeenkomst getekend voor de beoogde overname, die de Poolse mededingingsautoriteit nog moet goedgekeurd.

Golpasz heeft een productiecapaciteit van 500.000 ton mengvoer op jaarbasis. Volgens Adam Zaleski, directeur van De Heus Poland, zitten er voor de bedrijven meerdere wederzijdse voordelen in de deal. Beide bedrijven hebben gespecialiseerde kennis op het gebied van veevoer en de veehouderij. Voor De Heus ligt de toegevoegde waarde van Golpasz vooral op het terrein van de voeding voor kalkoenen.

Golpasz is een van de leidende voerproducenten in Polen. Het bedrijf heeft een complete lijn voeders voor meerdere diersoorten, zoals kalkoenen, vleeskuikens, varkens en rundvee. Het bedrijf heeft vier productielocaties in de belangrijkste regio’s voor de veehouderij. De hoofdvestiging is gelegen in Golub-Dobrzyń, midden in de driehoek Warschau-Poznan-Gdansk.

De Heus doet meerdere overnames in buitenland

De Heus is in meerdere landen op overnamepad. In juni maakte het bedrijf bekend dat een voerbedrijf in Noord-Spanje is overgenomen. Daarvoor kocht De Heus al twee voerfabrieken in Indonesië. Dat waren wat voerproductie betreft kleinere overnames. Het bedrijf in Spanje, Piensos Muga, heeft een jaarlijkse capaciteit van 80.000 ton. De twee fabrieken in Indonesië, beide op het eiland Java, hebben een productievolume van 125.000 ton.

De Heus heeft vestigingen in een groot aantal Europese landen, Zuidoost-Azië, India, Brazilië en Zuid-Afrika. In China en Rusland is De Heus actief via joint ventures. In België heeft het bedrijf een samenwerking met Nukamel.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer