De Heus levert exclusief voor concepten Storteboom

24-09-2020 | Laatste update op 21-02 | |
Foto: Galama Media
Foto: Galama Media

Voerfabrikant De Heus wordt de exclusieve voerleverancier voor conceptkuikens die geleverd worden aan 2 Sisters Storteboom.

De bedrijven maakten donderdagmiddag bekend hiertoe een strategische samenwerking aan te gaan. Het gaat om de concepten Nieuwe Standaard Kip, Langzaam Groeiende Kip, 1 Ster Beter Leven en Welzijn Concept Kip. Volgens de twee bedrijven is een meer gesloten, transparante keten nodig om de komende jaren te voldoen aan de kwaliteitseisen van afnemers.

Concepten met traaggroeiende kuikens

Na de overstap van de Nederlandse retail richting concepten met traaggroeiende kuikens, zullen de komende jaren ook andere afnemers zich verder in die richting gaan ontwikkelen, verwachten De Heus en Storteboom. Volgens hen heeft een meer gesloten keten zich binnen de concepten de afgelopen jaren bewezen als het gaat om stabiele prijzen en continuïteit.

Transparantere keten

De bedrijven verwachten dat winst te behalen valt in een transparantere keten, waar het delen en analyseren van data centraal. De Heus en Storteboom stellen hiermee niet alleen hun eigen positie te verstevigen, maar ook die van de West-Europese vleeskuikenssector en van vleespluimveehouders.

Meer prijsinformatie over vleeskuikens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Graumans
Kirsten Graumans Redacteur


Beheer