De Heus neemt Coppens Diervoeding over

20-07-2021 | |
De fabriek van Coppens Diervoeding in Helmond. Door de overname krijgt De Heus tien productielocaties in Nederland. - Foto: Coppens Diervoeding
De fabriek van Coppens Diervoeding in Helmond. Door de overname krijgt De Heus tien productielocaties in Nederland. - Foto: Coppens Diervoeding

De Heus neemt Coppens Diervoeding uit Helmond over van de familie Coppens.

Daarmee breidt De Heus zijn capaciteit uit met 400.000 ton. De overname past in het doel van De Heus om de productie in Nederland flexibeler te maken, capaciteit uit te breiden en verder te groeien. Dat maakte De Heus dinsdag 20 juli bekend.

Behoefte aan ketenconcepten

Met de fabriek van Coppens in Helmond breidt De Heus het aantal fabrieken in Nederland uit naar tien. CEO Co de Heus noemt het belangrijk om voldoende productiecapaciteit en -flexibiliteit te hebben om te kunnen voldoen aan de behoefte van supermarktorganisaties en consumenten aan ketenconcepten. “Met de overname van Coppens zijn wij hier nog beter toe in staat. Coppens is een uitermate professionele organisatie met toegewijde medewerkers. We kijken dan ook uit naar een gezamenlijke toekomst”, aldus Co de Heus.

Extra volume varkens- en vleeskuikenvoeders voor De Heus

Coppens blijft zich in Helmond focussen op de productie van varkens- en vleeskuikenvoeders. Op korte termijn wordt al een extra volume voor De Heus geproduceerd, zo stelt algemeen directeur van Coppens Hendrik de Vor. “De Heus en Coppens delen een lange geschiedenis in het bedienen van de veehouderijsector met kwaliteitsvoeders. Beide familiebedrijven zijn diepgeworteld in de Nederlandse veehouderij. Al sinds jaar en dag is er wederzijds respect. Veel familie- en bedrijfswaarden hebben wij gemeenschappelijk. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat de positie van Coppens en zijn medewerkers richting de toekomst onder de vleugels van De Heus goed geborgd zijn.” De voorgenomen overname moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM.

2 Sisters Storteboom

De Heus wijst bij de overname op het doel om te kunnen voldoen aan de behoefte aan ketenconcepten. Met die gedachte ging De Heus vorig jaar een samenwerking aan met pluimveeverwerker 2 Sisters Storteboom. Beide partijen zijn van mening dat een (meer) gesloten keten nodig is om in te spelen op de veranderende vleeskuikenmarkt. Het zag ernaar uit dat De Heus nog meer invloed zou krijgen in de vleeskuikenketen door de overname van de pluimveeslachterijen van Van Miert, maar die aandelen werden niet veel later weer doorverkocht aan Exportslachterij Clazing. Familie De Heus is wel aandeelhouder van een van Nederlands grootste pluimveeverwerkers Plukon.

Kloosterman


Beheer