De Heus neemt twee fabrieken in Indonesië over

Mengvoederbedrijf De Heus heeft twee mengvoerfabrieken in Indonesië overgenomen. Het gaat om de twee fabrieken PT Welgro Feedmill en PT Wirifa Feedmill van Neovia Indonesia.

Met een productievolume van 125.000 ton richten deze twee fabrieken – gevestigd in West-Java en één in Oost-Java – zich vooral op pluimvee-, vis-, en varkensvoersegmenten. Dat meldt De Heus.

Strategie

De overname is voor de mengvoeder een belangrijke stap in haar ambitie om een toonaangevende speler te worden in de Indonesische diervoedermarkt. De Heus Azië-directeur Gabor Fluit: “Deze overname versneld onze groeistrategie in Indonesië. Het geeft ons de kans om onze positie te versterken in de veehouderij en vissector.”

Het geeft ons de kans om onze positie te versterken in de veehouderij en vissector

Markt gaat herstellen

Door het coronavirus is de vraag naar diervoeders licht afgenomen, merkt de mengvoeder. Maar op de lange termijn verwacht De Heus herstel op de markt. De afzet van diervoeders in Indonesië stijgt naar verwachting van 19 miljoen ton in 2019 naar 22 miljoen ton in 2022. De vraag naar dierlijke eiwitten in Zuidoost-Azië stijgt de komende jaren door een toenemend aantal inwoners, meer welvaart en een verschuiving van voedselbehoeftes.

Tot voor de dag van de officiële overname op 2 juni 2020 waren de twee fabrieken in handen van het Amerikaanse bedrijf ADM.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.