Skip to content

Debat over toekomst landbouw tijdens brunch

Updated on:
Nationale politiek & beleid
Nieuws
De boerenbrunch van Agractie vorig jaar op de Dam in Amsterdam. - Foto: ANP

De boerenbrunch van Agractie vorig jaar op de Dam in Amsterdam. - Foto: ANP

Agractie zet Johan Vollenbroek van milieuorganisatie MOB tegenover Mark van den Oever van FDF en GroenLinks-politicus Laura Bromet tegenover voorzitter Bart Kemp.

Dat is het plan van de boerenorganisatie tijdens de Boer & Burger Brunch in Rotterdam. Met dit evenement viert Agractie de verjaardag van het eerste grote boerenprotest, vorig jaar op 1 oktober.

Minister Schouten uitgenodigd

De brunch is gericht op burgers en biedt boeren de mogelijkheid om te vertellen over hun bedrijf en de producten. Daarnaast is er dus een debat tussen ogenschijnlijke tegenpolen in het debat over de toekomst van de landbouw. Verder zullen de debatten gaan tussen Jaco Geurts (CDA-Tweede Kamerlid) en Hennie de Haan, (NVP), Tjeerd de Groot (Tweede Kamerlid D66) en Jan Cees Vogelaar, Helma Lodders (VVD-Tweede Kamerlid) en Joris Lohman (Foodhub). Ook zullen verschillende agrarisch ondernemers op het podium spreken. Ook Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, is uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek over de toekomst van de sector.

Vorig jaar december organiseerde Agractie ook zo’n actie, in Amsterdam op de Dam. Het vervolg zou eigenlijk in maart al plaatsvinden, maar werd vanwege corona uitgesteld. Bij de editie op 16 oktober in Rotterdam zegt Agractie volop rekening te houden met de coronamaatregelen.

Snel delen

Afbeelding
Lydia van Rooijen

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin