Deel Britse bieten blijft ongerooid

13-02-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Britse bietentelersvereniging NFU Sugar verwacht dat niet alle bieten worden gerooid. Dit terwijl de fabriek van British Sugar in Wissington langer blijft doordraaien om de akkerbouwers meer tijd te geven het rooien af te ronden.

De bietenoogst verloopt door de regen erg traag in Groot-Brittannië. Daarom heeft British Sugar de verwerkingscapaciteit in de fabriek in Wellington op een lager pitje gezet en houdt deze fabriek langer open dan gepland.

De fabriek in Bury stopt op 19 februari met het verwerken van bieten; die in Cantley op 7 maart. British Sugar meldt dat tegen die tijd de meeste bieten geleverd zullen zijn, maar niet alles zal worden gerooid.

Fabriek in Newark blijft tot 4 april open voor verwerking

British Sugar verlengt de bietencampagne in Wissington op aandringen van NFU Sugar. Mochten bietentelers in de regio rond Bury en Cantley niet op tijd kunnen leveren, dan mogen ze hun bieten laten verwerken in Wissington.

British Sugar verwacht dat Wissington op 19 maart stopt met de verwerking van bieten. Volgens NFU Sugar kan deze datum nogmaals naar achteren worden geschoven. De fabriek in Newark blijft zelfs open tot 4 april, is de verwachting.

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer