Doorgaan naar artikel

Deere boekt recordwinst door sterk gestegen vraag

Logo: John Deere

Logo: John Deere

De Amerikaanse fabrikant van trekkers en andere landbouwmachines Deere & Company – bekend van het merk John Deere – heeft afgelopen boekjaar een recordwinst behaald.

De reden hiervoor is de grote vraag van boeren naar nieuwe machines door de hoge prijzen van agrarische producten. Ook voor het nieuwe jaar is Deere optimistisch gestemd.

In het eind oktober afgesloten gebroken boekjaar werd een nettowinst geboekt van bijna 6 miljard dollar, omgerekend € 5,3 miljard. Dat was bijna 2,8 miljard dollar een jaar eerder. De omzet ging met 24% omhoog naar 44 miljard dollar. Deere gaf aan voor dit boekjaar op een winst van 6,5 tot 7 miljard dollar te rekenen.

Leveringsproblemen

Naast landbouwmachines levert Deere ook graafmachines, zware dumptrucks en andere spullen voor de bouw. Door het sterke economische herstel van de crisis en de investeringen in infrastructuur is ook de vraag naar die producten sterk. Deere heeft wel te maken met de wereldwijde problemen in de leveringsketen en de hoge grondstoffenprijzen.

Onlangs was er een wekenlange staking door Amerikaanse werknemers van Deere. Zij eisten onder meer een hoger loon. Het bedrijf heeft een akkoord getekend met vakbond United Auto Workers over verbeterde arbeidsvoorwaarden om de staking te beëindigen.

Beheer
WP Admin