Definitieve overname van Accon AVM door Flynth

18-02-2022 | Laatste update op 16-02 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Accountantsorganisatie Flynth Holding gaat definitief Accon AVM overnemen.

De onderhandelingen en het boekenonderzoek dat eind december begon, is afgerond. Het is de bedoeling dat de aandelen Accon AVM in het tweede kwartaal van 2022 worden overgenomen door Flynth. Het enige voorbehoud is nog de goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

2.400 medewerkers

Door de overname ontstaat een advies en accountantsorganisatie met ongeveer 2.400 medewerkers in kantoren verspreid over heel Nederland. Beide kantoren staan in de top 10 van accountantskantoren in Nederland en zijn sterk in advies- en accountantswerk in het midden- en kleinbedrijf inclusief de agrarische sector. Zowel Flynth als Accon AVM hebben hun wortels in boekhoudbureaus van agrarische standsorganisaties. De aandelen zijn in handen van stichtingen en niet van partners of medewerkers.

Financiële problemen

De overname is een gevolg van financiële problemen bij Accon AVM. De organisatie publiceerde in december 2021 de jaarcijfers over boekjaar 2020. De organisatie heeft de cijfers over 2020 en eerdere boekjaren moeten aanpassen vanwege onregelmatigheden in de eigen boekhouding en jaarcijfers. Eerder in 2021 werd de toenmalige topman al geschorst. Door verliezen in de jaren 2015 tot en met 2021 is het eigen vermogen van Accon AVM vrijwel verdampt en bleek een zelfstandig voortbestaan niet mogelijk.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer