Doorgaan naar artikel

Delhaize opent onbemande miniwinkels bij bedrijven

Het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. Foto: ANP premium

Het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. Foto: ANP

Delhaize, de Belgische tak van Ahold, gaat onbemande miniwinkels openen bij bedrijven en organisaties.

Die Shop&Go winkels zijn uitsluitend bestemd voor de medewerkers en bezoekers. Delhaize werkt samen met Selecta, dat zichzelf betitelt als een ‘specialist in onbemande oplossingen voor dranken, snacks en voeding’. Samen zien ze een potentieel voor een honderdtal winkelpunten in de komende twee jaar. Het modulaire concept kan worden aangepast aan elke bedrijfsgrootte, van enkele tientallen werknemers tot hele grote organisaties.

Eerste onbemande winkel bij Agristo

De eerste onbemande winkel is vorige week geopend bij de producent van aardappelspecialiteiten Agristo in Wielsbeke. Delhaize en Agristo verwijzen naar de gevolgen die de coronacrisis heeft gehad op de samenleving en de werkvloer. “De kantooromgeving onderging een ware metamorfose waarbij hybride werken de referentie werd. Het kantoor is dé plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken, en thuis kan de medewerker in alle rust werken aan projecten.”

Deze nieuwe manier van werken heeft ook impact op de cateringorganisatie in bedrijven en organisaties

Volgens de bedrijven zijn werknemers minder vaak op kantoor en daar op wisselende tijden aanwezig . “Deze nieuwe manier van werken heeft ook impact op de cateringorganisatie in bedrijven en organisaties. Grote bedrijfsrestaurants zijn in bepaalde bedrijven minder nodig maar tegelijkertijd rekenen medewerkers wel op lekker, vers en gevarieerd eten en drinken op elk moment van de dag.”

Veranderende behoefte van de klant

Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize, vindt dat de nieuwe activiteit past in het streven van de supermarktketen om tegemoet te komen aan de veranderende behoefte van de klant. “We zijn daarom trots dat we samen met Selecta als partner de producten van Delhaize tot op de werkvloer van de bedrijven krijgen. Meer en meer mensen zijn vragende partij voor producten op ieder moment van de dag. Dankzij deze nieuwe Shop&Go’s is dit nu ook mogelijk in bedrijven en organisaties.”

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin