Skip to content

Delhaize wil van alle 128 eigen winkels af

Delhaize, de Belgische tak van Ahold, wil alle supermarkten die het nog zelf bezit in België verzelfstandigen.

Delhaize-winkel in Gent. - Foto: ANP premium

Delhaize-supermarkt in Gent. - Foto: ANP

Delhaize, de Belgische tak van Ahold, wil alle supermarkten die het nog zelf bezit in België verzelfstandigen. Op die manier wil het bedrijf zijn positie op de concurrerende Belgische markt verstevigen. De operatie zal in principe geen banen kosten in de winkels zelf, maar wel op het hoofdkantoor.

Delhaize verkeert al geruime tijd in zwaar weer door de hevige concurrentie onder de Belgische supermarkten. België telt gemiddeld veel supermarkten, waaronder ook Albert Heijn en Jumbo, die op het scherpst van de snede strijden om de laagste prijzen. De Belgische Ahold-tak telt al 636 zelfstandige aangesloten winkels, maar wil dat nu voor de overige 128 ook proberen te realiseren. In die filialen dalen het marktaandeel en de winstgevendheid gestaag. ‘Dit is de enige optie om te kunnen blijven investeren in een duurzame toekomst voor Delhaize’, aldus het bedrijf.

Grote uitdagingen

‘Het gedrag van de consument evolueert snel als gevolg van een combinatie van factoren: macro-economische uitdagingen, technologische vooruitgang en geopolitieke onrust. Consumenten hechten in toenemende mate belang aan koopkracht, flexibele openingsuren, nabijheid, digitalisering en duurzaamheid. De retailsector in België staat voor grote uitdagingen. De concurrentie is zeer hevig, zowel wat betreft prijs als het aantal voedingsretailers op de Belgische markt. Dit vertaalt zich in hogere investeringen en in een toenemende druk op de winstgevendheid van de voedingsretail’, laat het bedrijf weten.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin