Den Ham ziet samenwerking met E.J. Bos zitten

04-03-2020 | Laatste update op 17-10 | |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

Het coöperatiebestuur van CAV Den Ham krijgt groen licht om het samenwerkingsplan af te ronden. In juni volgt de stemming.

De leden van CAV Den Ham staan achter de samenwerking met E.J. Bos Diervoeders in Ederveen. Tijdens een vergadering dinsdagavond konden leden van de coöperatie hun mening geven over de plannen en vragen stellen. Algemeen directeur Harry Grooters van Den Ham vertelt dat hij groen licht heeft gekregen om de plannen verder uit te werken. Grooters: “De leden stemden in met de voorstellen. Zie het als een verloving. Als de uitwerking van de samenwerkingsplannen volgens schema verloopt, kunnen de leden in juni stemmen over het eindvoorstel en wordt het huwelijk voltrokken.”

E.J. Bos en CAV Den Ham blijven zelfstandige ondernemingen

Grooters benadrukt dat het gaat om samenwerking aan de ‘achterzijde’. Beide bedrijven maken hun eigen voeders, volgens eigen recepten en voor hun eigen klanten. E.J. Bos en CAV Den Ham blijven zelfstandige ondernemingen. Alleen de fabriek wordt gezamenlijk gebruikt. Grooters: “Bij CAV Den Ham is sprake van overcapaciteit. E.J. Bos heeft capaciteitsgebrek. Door de samenwerking lossen we dat voor beide op.”

Fabriek is toe aan een renovatie

De fabriek van de vereniging in Den Ham is toe aan een update. Door de samenwerking met E.J. Bos Diervoeders is er geld om de fabriek te renoveren en te vernieuwen. De fabriek kan na de verbouwing weer tien jaar verder en beide bedrijven zijn in staat tegen een scherpe kostprijs voer te blijven maken, is de uitleg. Grooters: “We moeten een scherpe kostprijs hebben. Anders lopen de leden weg.”

De fabriek in Den Ham kan op jaarbasis 130.000 ton voer maken, op vier lijnen. CAV Den Ham telt 135 leden en de vereniging heeft ook een winkel en een tankstation. Deze activiteiten blijven buiten de samenwerking

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

van Dooren
Kees van Dooren Redacteur
Meer over


Beheer