Doorgaan naar artikel

Deze week weer flinke prijsdaling bij kalveren

Foto: Henk Riswick premium

Foto: Henk Riswick

Zwartbonte stiertjes zakken € 10 tot € 15 in prijs, kruislingstiertjes zakken € 20 per stuk.

De noteringen in de kalvermarkt maken een neerwaartse beweging. Vorige week werden kalveren een stuk goedkoper verkocht. Deze week krijgt dat een zeker vervolg. Veemarkt Purmerend kwam afgelopen dinsdag wel weer met een notering. Zwartbonte stiertjes zakken € 10 tot € 15 per stuk in prijs, kruislingstiertjes zakken € 20 per stuk. Dat is het totale resultaat van twee weken prijsverlagingen.

Dalende noteringen

Vee&Logistiek verlaagde de noteringen voor alle mannelijke dieren met € 10 per stuk. Veemarkt Leeuwarden verlaagde effectief de noteringen voor de extra kwaliteit zwartbont en roodbont. Andere kwaliteiten bleven in de notering gelijk. In Duitsland is ook een flinke prijsdaling van € 15 doorgevoerd vorige week. De verwachting is dat door een groot aanbod van kalveren een verdere prijsdaling van € 10 mogelijk is deze week.

Ook in Nederland is een prijsdaling van € 10 deze week een reëel beeld. De kalveren die nu worden opgezet komen in een voor kalfsvlees moeilijke tijd op de markt, waardoor prijzen lager uitvallen. Met het vooruitzicht op hoge voer- en energieprijzen, is het integraties er alles aan gelegen de kalverprijzen flink te drukken. Voor de komende weken blijven de kalverprijzen onder druk staan. Zolang het aantal kalveren niet terugzakt, blijft het lastig deze tendens te doorbreken.

Prognose: prijzen komende weken onder druk.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin