Diageo bouwt CO2-neutrale brouwerij in Ierland

27-07 | |
Foto: Westend61
Foto: Westend61

Het Britse drankenconcern Diageo gaat een CO2-neutrale brouwerij bouwen in het Ierse Newbridge, Kildare. Diageo investeert € 200 miljoen in de fabriek die 2 miljoen hectoliter pils en ander bier per jaar moet gaan produceren.

De brouwerij wordt voorzien van 100% vernieuwbare energie en krijgt de nieuwste technologie om het energie- en waterverbruik te minimaliseren, deelt de fabrikant van onder meer Baileys, Guinness en Johnnie Walker mee.

Het nieuwe complex is mede nodig om de productie van Guinness op te voeren om aan de stijgende vraag te voldoen. De fabriek moet in 2024 in bedrijf komen en dan werk bieden aan rond de 50 mensen.

Groei in bierexport

Colin O‘Brien, hoofd Global Beer Supply bij Diageo: “Dit is een mijlpaal voor Diageo in Ierland. De nieuwe state-of-the-art brouwerij in Kildare maakt verdere groei in de export van bier uit Ierland mogelijk. We zijn volledig toegewijd om duurzaamheid in ons bedrijf in te voeren, van graan tot glas en deze aankondiging is de volgende stap in onze strategie om onze directe operaties CO2-neutraal uit te voeren.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer